Vrijdag, 30 Oktober 2020      
Kijk terug ↓
     
 
 

Kies uw nieuwsbrief in de rechterkolom. Dat is ook een mooie manier om terug te kijken in het recente verleden van de stichting.

De restauratie - kijk terug || Item

Augustus 2008 - Opnames TV-programma

Met veel genoegen - want alleen maar goed nieuws - bezorgen wij U hierbij Nieuwsbrief nr. 3 van De Dierense Sjoel.

TV programma

  

Op 12, 13 en 14 augustus vonden de opnamen plaats voor het TV-programma BankGiro Loterij Restauratie.
Drie dagen lang werden alle hoeken en gaten van het gebouw gefilmd, de verhalen van vroeger en nu werden via interviews vastgelegd, er is een (nagespeelde) Bar Mitswa dienst gefilmd en woensdagmiddag 13 augustus was het feest in de Spoorstraat 34. Di Fidl Kapelye speelde vrolijke klezmer en de voorzangers van de Liberaal Joodse Gemeenten Gelderland en Den Haag, Petra Katzenstein en Ken Gould, zongen in een overvolle sjoel synagogale liederen. Dat was een ontroerende gebeurtenis.
Er waren ruim 200 bezoekers, zowel uit Dieren e.o. als uit Joods Nederland. De gemeente Rheden werd vertegenwoordigd door de burgemeester, mevrouw Petra van Wingerden, en de wethouder monumentenzaken drs J Jansen. Natuurlijk waren de toekomstige gebruikers, leden van de Liberaal Joodse Gemeente Gelderland, in groten getale aanwezig. T-shirts met de tekst “een miljoen voor de Dierense sjoel” gingen grif van de hand. Het aangeboden lekkers ging snel op.
Er waren, met het oog op het Joods Nieuwjaar, eind september, ook nieuwjaarskaarten te koop, met een foto van de sjoel en de tekst: een goed jaar (en) moge (het huis) spoedig gebouwd worden.

Nu gaat het er om zoveel mogelijk mensen attent te maken op de uitzending
30 oktober a.s. om 19:30 uur bij de AVRO op Nederland 2.
En... vraag hen te stemmen op de Dierense Sjoel !!!


Aankoop grond
Op 6 augustus heeft de Stichting 90 m2 grond kunnen aankopen van de Stichting Habion. Het is de grond aan de Oost- en Noordzijde (de achterkant) van de sjoel. Daarop zal, als alle plannen kunnen worden verwezenlijkt, de nieuwbouw verrijzen.

VondstEnige tijd geleden is een bijzondere vondst gedaan. Een schaaltje (vermoedelijk de onderzijde van een kandelaar) met de tekst: 22 jan.1884 inwijding der synagoge te Dieren is door jongelui gevonden en aan het bestuur van de Stichting overhandigd.
Het is bijzonder omdat het vrijwel het enige originele voorwerp is dat nu weer terug zal keren naar de Dierense sjoel.

Rosj haSjana kaarten van de Dierense Sjoel
Voor het bestellen van Rosj haSjana kaarten van de Dierense Sjoel kunt u vanaf 2 september contact opnemen met de secretaris, liefst per e-mail post@dedierensesjoel.nl en zonodig telefonisch op nummer 06 2318 7672.
Leden van LJG Gelderland kunnen ook na sjoel kaarten verkrijgen in gebouw Eltheto, De Steeg bij secretaris Lies Drukker.

Betaling: Postbank 3369846 t.n.v. Stichting De Dierense Sjoel, te Amsterdam.

Inclusief enveloppe kosten de kaarten € 2 per stuk - 6 stuks voor € 10. Er zijn ook nog witte T-shirts bedrukt met “een miljoen voor de Dierense Sjoel” beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Deze kosten € 5 per stuk.

De restauratie T/M 2011
Kijk terug:

Najaar 2011 - Een prima huis

Voorjaar 2011 - Het was weer eens feest

Winter 2011 Hoogtepunten - Activiteiten

Najaar 2010 - Afscheid...

Zomer 2010 - Twee choeppot

Herinwijding Dierense Sjoel 7 maart 2010 - 21 adar 5770

Februari 2010 || Herinwijding en open huis!

Januari 2010 - Een bewogen weekend

Januari 2010 - Het is zover

November 2009 - De sjoel is klaar!

September 2009 - Einde in zicht...

Juli 2009 - We schieten op!

Juni 2009 - De muren groeien!!

Mei 2009-2 || Nieuwe foto's Sjoel

Mei 2009: We zijn begonnen!!!

April 2009 - Knoop doorgehakt!